TOPlist


celozrnné rohlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: babkajana
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 125

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká150
Mouka pšeničná celozrnná300
Mouka žitná celozrnná200
Hera150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)4
Vejce celá průměr40
Droždí42
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)200
Voda, minerální vody bez příchutě100

Energetická hodnota celkem: 14275 kJ

Bílkoviny (g): 101, Tuky (g): 129, Sacharidy (g): 456 SAFA (g): 58 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 78 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 892 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 28.5 SAFA (g): 3.6 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 4.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

3 polévkové lžíce bylinek /nemusí být/ do těsta 1 polévková lžíce soli do těsta

Postup přípravy

Všechny ingredience / mimo oleje,ten je na potření vyválených placek/ smícháme,nejlépe v robotu a vypracované těsto necháme 1 hodinu kynout.Potom ho rozdělíme na polovinu, rozválíme dvě placky,pomažeme je olejem a každou rozdělíme rádýlkem na 8 trojúhelníků.Od širší strany zavinujeme rohlíky,které necháme ještě na plechu na pečícím papíře 30 min kynout.Pečeme cca 20 min na 200stupňů.Já používám horkovzduch.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma