TOPlist


jáhlová kAŠE - sladká

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly (v suchém stavu)250
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Mléko sušené polotučné (suchý stav)30

Energetická hodnota celkem: 4415 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 193 SAFA (g): 6 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1104 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 48.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

špetka soli

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut. Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou. Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku. Dál postupujeme jako s krupicovou kaší.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma