TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kváskové špaldové lívance

Zpět
  • Autor: HankaCh
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Špetka soli

Energetická hodnota celkem: 6808 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 283, SAFA (g): 6, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1135 kJ

Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 47.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Lžičku žitného kvásku, 100g špaldové mouky a 100g vody necháme přes noc vykvasit. Druhý den přidáme 100g ovesných vloček, 200 g mouky (špaldové a hladké) a 300g mléka, necháme kynout cca 3h. Pak zapracujeme jedno nejlépe domácí vejce, pokud je těsto moc husté přidáme vodu. Necháme ještě chvíli kynout a můžeme péct lívanečky. Peču je na suche litinové pánvi s keramickým povrchem. Podáváme pomazané švestkovými povidly (v mém případě domácí bez cukru ) a lžící jogurtu nebo na slano (třeba se zakysankou a kaviárem ;-) ) .

Fotografie

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2017 22:02
Vypadají úžasně
10. 01. 2017 20:25
kahuna
Kvásek si buď můžeš vypěstovat sama - postupu na netu je spousta, je to vlastně zkvašená žitná mouka, funguje podobně jako droždí jen je zdravější a nepotřebuje cukr. Nebo se dá získat od někoho, kdo kvásek má - kontakty jsou na kvaskovamapa.cz
10. 01. 2017 18:46
Vypadá to moc dobře, dokoupím špaldovou mouku, kvásek mám v lednici, tak v sobotu mám vymyšlený oběd :-)! Díky Hani za receptík ;-)
10. 01. 2017 18:27
Ahoj, kde vezmu zitny kvasek nebo z čeho jej udělat? Zkusila bych livance o víkendu

Naši partneři