TOPlist


Brokolicový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

500 g brokolice,150 g kvalitní šunky vcelku,100 g tvrdého sýru, 250 ml mléka,250g polohrubé mouky, 1 lžíce křeníku, 4 celá vejce, sůl , pepř a 4 stroužky česneku,

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brokolice500
Šunka kuřecí prsní150
Eidam 30 % průměr100
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr250
Mouka pšeničná polohrubá250
Vejce celá průměr240
Česnek40
Oleje (všechny druhy)10
Křen smetanový (Spak)20

Energetická hodnota celkem: 8847 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 227 SAFA (g): 30 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1475 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 37.8 SAFA (g): 5 Cukry (g): 5.2 Vláknina (g): 5.7 Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Brokolici rozdělte na řůžičky a 5 minut ji povařte v páře. Mezitím šunku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo, do mísy přidejte vajíčka, mouku nebo strouhanku, křenovou pastu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Uvařenou brokolici rozmělněte šťouchadlem na brambory a přimíchejte ji ke zbytku surovin. Hotovou hmotu rovnoměrně rozprostřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Nákyp je upečený po 50-60 minutách ve chvíli, kdy do něj zapíchnutá špejle zůstane suchá. Podávat ho můžete teplý i studený.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma