TOPlist


Buchty

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rum hnědý10
Švestková povidla200
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Sádlo vepřové škvařené10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)50
Žloutek40
Droždí30
Mouka pšeničná hladká300
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku)200

Energetická hodnota celkem: 10471 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 398 SAFA (g): 14 Cukry (g): 165 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 524 kJ

Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 19.9 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 8.3 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

rum,skořice,vanilka

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme klasické kynuté těsto, po 30minutách znovu promícháme a ještě necháme kynout dalších deset minut. Pak nakrájíme těsto na dvacet kousků, na každý kousek dáme náplň podle chutě (tvaroh,povidla, mák), naskládáme do pekáče vymazaného tukem a pomastíme i buchty. necháme ješte nakynout,pak pečeme do růžova při 180°C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma