TOPlist


Hrníčkový karlovarský knedlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špek20
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Vejce celá průměr100
Houska bílá60
Mouka pšeničná hrubá250

Energetická hodnota celkem: 6081 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 226 SAFA (g): 15 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 32.3 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 3.1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl, petržel

Postup přípravy

Smícháme mouku s mlékem, solí, vmícháme žloutky, petržel, špek a housky. Poté z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Vymažeme hrnky sádlem (nešetříme), plníme asi do 3/4. Vkládáme do hrnce s vroucí vodou, která by měla dosahovat asi 1/3-1/2 hrnku. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 30-35 minut. Z této dávky vyjdou cca. 3 hrnky a pokud si dáme 2 kolečka knedlíku, je to asi 7 porcí. Záleží na tloušťce. Skvělé jsou k jakékoliv omáčce, my zvolili vepřové na paprice a bylo to parádní.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma