TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 08. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lina.S

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 10331
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 21.40 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Třetí den - středa 5.8.

06. 08. 2015

Všechny zelené! :-)
Výkřik do tmy, ale všem místním je jasné hned, co mám namysli, všechny semaforky včera zezelenaly. No, však jsem taky i v tom horku domů z města celou tu cestu do kopce doslova hnala, abych zazelenila i Fitkoučink, a stejně to nestačilo, ještě jsem večer půl hodinky cvičila jógu. A z celodenní snahy jsem si odnesla dva poznatky.

Nejsem žádný milimetrový ladič jídelníčku, když mi po obědě nějaký semaforek svítí červeně, neřeším, abych měnila plány na večeři a semaforky zezelenila. Ale nad úterními semaforky jsem byla nešťastná. Domnívala jsem se, že zdravěji než ten den se už stravovat nešlo, přitom barvičky byly neúprosné - příliš málo bílkovin, příliš mnoho cukrů, obojí v červených číslech. Z čehož plyne poznatek číslo jedna: Polévková horečka nebude fungovat. Hned vysvětlím. Minulý týden, tedy ještě před zahájením cyklu na STOBu jsem objevila úžasný článek o "zeleninových odmítačích" ("Jak do chlapů a dětí dostat zeleninu, aniž budou mít řeči nebo zvracet"). A zkusila jsem to. Propadla jsem polévkové horečce hned po prvním dni! Doporučuji všem! Miliony a miliony chutí z hromádky zeleniny, bylinek a vody. Vařila jsem ji vždy večer, třetinu snědla k věčeři a dvě třetiny zůstaly na druhý den k obědu. I večer ta sotva umazaná mistička mě skvěle zasytila, přitom podle Sebekoučinku - energetický příjem směšný. Tak jsem se do krémových polévek zamilovala, že jsem nejedla skoro nic jiného, a to se semaforkům holt nelíbilo. No, i u zdravých potravin stejně jako u nezdravých platí - všeho s mírou.

A poznatek číslo dvě: Jít do supermarketu pro jednu věc je neskutečně těžké. Jistě jsem neobjevila Ameriku, ale včera poprvé mě napadlo nad tím přemýšlet. Ne že bych to nezvládala, to v žádném případě, řeknu si, že koupím jen tu jednu věc a udělám to, mám to o to jednodušší, že nakupuju jen pro sebe, ale včera mi poprvé došlo, že nějakou tu vůli to asi přece jen chce. Mají to ti psychologové, kteří vymýšlí obaly a skládají regály, opravdu zmáknuté, co? Nikdy mě to nenapadlo. Velké cedule AKCE nad ještě většími bednami plnými čokoládových tyčinek, v jednom koutě voní pekárna, ve druhém pult s uzeninami, a když člověka přepadne žízeň, nabízí se tu spoustu mnohem zajímavějších věcí, než ta kohoutková voda, co teče doma. :-) Tak si říkám - možná, že příliš fantazíruju, ale nezačala civilizace tloustnout s objevením samoobsluhy? Ono je tak nějak jednodušší hodit koblihu do nákupního vozíku, než si o ni říct v pultové pekárně. :-)

Přeji všem pevnou vůli nejen v supermarketech.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 08. 2015 15:55
Jo, souhlasím. I s tím nákupem. Četli jsme kdysi loni článek v angličtině. Jednalo se o nějaký výzkum stravovacích návyků dříve a dnes, který zadala britská vláda z důvodu nárůstu obezity. Výsledek výzkumu: v nákupním košíku se v současné době vyskytuje velké množství "hotovek", tedy je třeba se naučit vařit.
06. 08. 2015 15:53
Pěkný blog! Na polévky nedám dopustit, nevzdala jsem se jich ani při hubnutí a dobře jsem udělala. Zeleninové krémy milujeme a stačí je doplnit žitným chlebem a do některých se bezvadně hodí sýr nebo různá upražená semínka a je z toho vyvážené jídlo:-). No a s těmi samoobsluhami a markety máš svatou pravdu!
06. 08. 2015 15:44
... a nebo vlastnoručně upéct :) Tedy tu koblihu.
Jo, taky ze současné epidemie obezity podezřívám zejména marketing ...
06. 08. 2015 15:11
Moc pěkně napsáno, s tou zeleninovou polívkou díky za typ, já je téměř nejím, ale zkusím, abych se večer zaplácla...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři