TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

Yogii

Získané body

Tento měsíc: 480
Celkem: 11868
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Krabičky - finále: vyhodnocení aneb 5x5

05. 08. 2017

Po dobu pěti dnů jsem měla možnost jíst pětkrát denně jídlo z krabiček.  Každému dni jsem věnovala jeden blog s podrobnějším rozpisem jednotlivých druhů jídel k snídani,  dopolední i odpolední svačině,  obědu a večeři a ke každému přidala své dojmy,  spokojenost či  nespokojenost,  chutě atd.  

Jak jsem slíbila,  pokusím se dnes shrnout nejdůležitější poznatky a přínosy,  ale i nedostatky,  které mne během těch pěti dnů napadly a se kterými jsem se setkala.  

Celkově tento způsob stravování mohu doporučit každému,  kdo to chce zkusit pro zhubnutí,  ale i pro inspiraci a zlepšení svého jídelníčku a stravovacích návyků. Lze se zde inspirovat a dozvědět,  jak si sestavit vyvážený jídelníček,  jaká jídla připravit ráno,  v poledne i večer,  jak mohou vypadat snídaně a svačiny.  Jídlo je bez starostí, čerstvé,  vyvážené a nápadité,  zdravé.  Teď už mohu prozradit,  že u mne šlo o firmu Zdravé stravování.  

Začnu klady: jídlo opravdu zasytí,  je nápadité,  zejména hlavní jídla byla v naprosté většině výborná.  U všech jídel je uvedeno podrobné složení a údaje o energetických hodnotách.  Poznala jsem nové chutě,  nové potraviny,  nové kombinace i nová jídla.  Jídla byla čerstvá,  plátky papriky křupavé,  vejce natvrdo neoschlé,  tortilla nerozmočená a výborná,  křehký chléb křupavý atd.  Fazolový guláš se sojovými boby vynikající.  Kreolské kuře i treska vynikající. Bylo vidět,  že jídla byla balená čerstvá a dobřé zpracovaná.  Dala se i schovat na později,  aniž by jim to ublížilo. Nově jsem poznala šmakoun,  špaldoto,  kukuřičník. Švestkovyý jogurt byl připraven z bílého s dodanými švestkami a nebyl přeslazený,  stejně tak ostružinový tvaroh.

I když jsem měla jen pět dnů,  a ještě rozdělených víkendem s mým běžným stravováním,  zhubla jsem půl kila (!!!),  což s mou nižší startovací váhou je úžasný úspěch.  A to přiznám na rovinu,  že jsem nejedla jen krabičky,  ale občas si něco přidala.  

A teď negativa: na etiketách chyběl údaj o vláknině,  nutriční hodnoty byly uvedeny na celé jídlo dohromady.  Pokud bych si např. odebrala třeba  chleba nebo brambory,  již je nejsem schopna spočítat. V pěti dnech se některé potraviny opakovaly. Kukuřičník (podobný pufovanému chlebu)  byl dvakrát,  zrovna tak špalda. Ta ale byla připravena pokaždé jinak. Za dobu pěti dnů nebylo vůbec žádné ovoce. No a poslední pro mne komplikovanější záležitost bylo vyzvedávání krabiček. Nejsem doma stále ve stejnou dobu ani nemohu čekat na jednom místě na dovezení,  tak jsem si pro jídla musela jezdit a vyzvednout v jednom fitku v nákupním centru. 

 Sečteno a podtrženo,  určitě stojí za vyzkoušení. Využít lze i pro ty,  co nemají čas nebo chuť vymýšlet, nakupovat a vařit,  kdo např.  je méně pohyblivý,  kdo chce zjistit,  co by asi tak měl jist atd. 

 

 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 08. 2017 23:08
Tak to jsem ráda, že jsem někoho články inspirovala a já zas děkuji STOBu, že jsem měla tu možnost vše vyzkoušet. Poslali mi krátký dotazník, jak jsem byla spokojená. Slíbila jsem jim poslat to, co jsem napsala pro účastníky projektu, měli zájem o zpětnou vazbu.
09. 08. 2017 22:17
Ahoj. Pěkně sepsáno. Již jsem jim koukal na stránky, jeví se mi to jako velmi dobré.Určitě to vyzkouším a jak to tak čtu, mohlo by u mě jít i o trvalé využití. Petr
06. 08. 2017 20:45
Pekne sepsano, mam přibližně stejnou zkušenost s jinou firmou.Taky jsem se dovedela jak vypadá jídlo o 6000 kJ.A co můžu snist , když nechci cvičit :-)
06. 08. 2017 14:26
To je samozřejmě jiná :-). A taky se nedá ovlivnit, co bude.
06. 08. 2017 14:21
Rozhodně užitečné informace, i když já bych asi hodně dlouho váhala, než bych do toho šla, příliš ráda vařím na to ,abych si jídlo objednávala jinde :-))
06. 08. 2017 08:09
Mioc děkuji za informace.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři