TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 28. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

jita.k

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1568
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Druhý den

29. 04. 2013

Tak, mám skoro za sebou druhý den mého hubnutí na STOB. Stále se mi nedaří "zezelenit semaforky". Zjistila jsem, že pufované kukuřičné chlebíčky (ty za 7 korun) nejsou tak zdravé, vlastně nejsou vůbec zdravé. To je pro mě novinka, takže od teď se budu snažit jíst spíše celozrnný chleba. Také jsem zjistila, že pomazánkové máslo vyjde skoro nastejno jako margarín. Takže nevím nevím, jak omezit tuky, které si mažu! Co jíte vy? A co si na to mažete?
Zároveň nevím, jak zapisovat obědy z jídelny. Zeptat se našich paní kuchařek, ve frontě až před jídelnu, kolik mi toho dávají a jak nám to uvařily, by byl asi příliš troufalý čin. Takže se musím spokojit s odhady a ty moc neodpovídají tomu, kolik bych toho měla sníst.
Pořád se mi zdá, že toho na dietu musím jíst moc. 7 700 kJ na den, to pro mě není žádná dieta a to opravdu nejsem jedna z těch upejpavých holek, co si dá pár soust do pusy a končí. Kolik kJ máte sníst vy za den? Je možné, že jsem něco na začátku vyplnila špatně? (Váhu a výšku jsem si kontrolovala, a mám za cíl zhubnout za 8 týdnů 8 kilo)

Jinak všem moc děkuji za odpovědi k minulému článku, je to opravdu moc milé! Ráda bych také podporovala další uživatele ale nemám moc zkušeností. (Ale až je budu mít, tak se o ně podělím!:))
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 04. 2013 22:38
Ahoj Jíťo, jestli můžu poradit já snídám bílý jogurt (klidně i selský)a dávám si do něj ovoce, nebo bílý tvaroh(ten se dá i na slano třeba na chleba), šunku (alespoň 85 - 95%masa), mažu si klidně i apetito nebo floru light, jím i klasický chléb (kolikrát mi vyjde lépe než co jiného). Ten příjem není zase tak malý, evidentně nemáš žádnou šílenou váhu-typu já (začátek víc jak 109kg) a hlavně se hodně hýbeš(podle toho co si psala minule), nastavilo ti to příjem v poměru k pohybu a současné váze. Hodně lidí je silnějších právě proto,že jedí málo a špatné poměry, tělo pak má nastavený ,,nouzový režim" bojí se malého příjmu a proto si většinu toho, co sníš uloží ve formě faldíků.Když bude mít v poměru k výdeji správný přísun a se správnými poměry začne zásoby spalovat. Tělo se přestane bát, že musí vyjít s málem. Měla jsem období, kdy jsem jedla vpodstatě jedno jídlo denně, nebyl čas, šílená pracovní doba, atd. Nejedla jsem ani nezdravé věci, ale stejně jsem kynula a kynula. Věř a zkus to s námi. Jestli neodhadneš jídla ve škole jak už říkaly holky maso všechno (vsadim se že to není ani 150g)přílohu půlku a zeleninu taky všechnu. Soustřeď se na volné dny, spočítej si dopředu vše a toho se drž, kdybys chtěla můžeš sem hodit jaké máš čeho poměry a já ti zkusim třeba nějaký den vymyslet. Samozřejmně nevím, co jíš nebo nejíš, ale abys měla představu....
30. 04. 2013 09:29
to já mám problém většinou jen s tuky - těch mi vychází málo, naučil jsem se jíst věci typu šmakoun, tofu (toho radši uzeného aspoň má nějakou chuť) lučinu, sýry atd a bálkovin bude dost :-)
29. 04. 2013 22:48
U školních obědů jsou největším problémem tuky, prakticky všechno plave v oleji nebo "másle" a tak se to těžko odhaduje. Prostě si dej jen polovinu přílohy, maso rozhodně všechno, co ti nandají a pokud máte i zeleninu, tak v tom případě gratuluju ke skvělé jídelně :D
Asi hodně sportuješ, když máš tak krásný příjem. Já mám o 500 kJ méně, sportuju dohromady nějakých 5 hodin týdně (pouze cílený sport). Prostě se tu s tím pěkně sžij a uvidíš, že to půjde samo.
29. 04. 2013 21:06
Když u oběda v jídelně nevíš, zkus tady doporučované JJP - jez jen polovinu, no masa bude asi tak akorát a zelenina v podstatě nevadí i když je jí víc, takže omez hlavně přílohy...jinak jím knäckebrot ke sváče, k večeři celozrnný chleba či housku, mažu ramu olivio nebo sýr cottage, lučinu, tvaroh.
29. 04. 2013 20:59
To půjde, vše se dozvíš. Tady je to prima, uvidíš. :-))
29. 04. 2013 20:58
I já ráda poradím pokud budu.vedet . Cervánek Ti to napsal strucne a dobre.
29. 04. 2013 20:51
Ahoj ,na internetu si zadej kalorické tabulky a jídla která jíš v jídelně si stáhni na svoji stránku,nebo se podívej na stránky STOBU jídlo a vaření na horní liště.Na mazání používám Floru light.Denně sněz aspoň 350 g zeleniny,šunku pro děti,cottage,maso krůtí ,kuřecí,jogurty a hlavně nejméně 2l tekutin vypij.Pohyb je samozřejmě nejdůležitější! Ráda ti poradím i příště budeš li chtít

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři