TOPlist


Cizrnové blondies

  • Uživatelský recept
  • Autor: Dasa53
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna sterilovaná480
Vejce celé (syrové)200
Banán120
Sezamová pasta Tahini30
Med lesní30
Rybíz červený20
Džem průměr50
Pistácie (nesolené)20

Energetická hodnota celkem: 6345 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 169 SAFA (g): 11 Cukry (g): 80 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 397 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 10.6 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

vinný kámen (nebo jiný prášek do pečiva bez fosfátů)

Postup přípravy

Cizrnu slijeme z nálevu a propláchneme studenou vodou, všechny suroviny dáme do mixéru, rozmixujeme ho hladka, pečeme v dortové formě o průměru 18-20 cm na 180 st asi 45 minut. Nahoru jsem vyšlehala tvaroh + trochu jogurtu + med. Dobré je to také s Activií tvarohovou - vanilka. Dozdobit se dá mandlemi, ovocem, oříšky (dle fantazie a chuti).

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 08. 2017 14:51

Yogii

Zajímavé využití cizrny, já ji používala vždycky naslano. Není tam znát slaná příchuť? Nálev se sice propláchne, ale stejně. Krásné fotky.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma