TOPlist


Domácí lučina

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tvaroh polotučný průměr250
Smetana zakysaná 12%200

Energetická hodnota celkem: 2120 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 22 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 1.8 SAFA (g): 2.2 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tvaroh a smetanu smícháme. Cedník vyložíme plátnem nebo látkovým kapesníkem a vyklopíme do něj obsah směsi, vše vložíme do hlubší nádoby, přikryjeme a necháme odkapat 24 hodiny v lednici.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (26 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 11. 2017 19:22

Masa55

Taky ji vyzkouším.

12. 11. 2017 18:42

Veve12

Tak to určitě udělám. Mám recept a tam je jogurt holandia a smetana 12 %. Moc nám chutná, ale tato bude určitě ještě lepší :-)

12. 11. 2017 05:45

babicka Eva

Vyzkoušela jsem a je moc dobrá.

11. 11. 2017 19:41

Sonel

Také jsem vyzkoušela (z poloviční dávky) a chutná mi.

11. 11. 2017 19:41

Sonel

Také jsem vyzkoušela (z poloviční dávky) a chutná mi.

09. 11. 2017 18:31

ina49

Domácí lučinu si dělám.

09. 11. 2017 09:50

email6666

Vyzkoušela jsem a je dobrá.

09. 11. 2017 06:13

vachova

Vyzkoušim.

07. 11. 2017 19:44

DidiN

To musím konečně vyzkoušet....................

07. 11. 2017 15:40

irwinka

díky za tip, už jí dělám a je úúúúžasná :-)

07. 11. 2017 13:04

PerditaX

Také dělám z jogurtu

07. 11. 2017 12:26

lenkacoufalikova

určitě vyzkouším

07. 11. 2017 09:30

Masa55

Já jí dělám ze 3 jogurtů bílých a jedne šlehačky.

07. 11. 2017 09:29

Hanka Malkova

10 porcí je jen odhad, samozřejmě záleží na tom, jak každý lučinu využije. Toto odpovídá zhruba 10 menším tence namazaným krajícům chleba/knackebrotu. Pokud by se to srovnávalo s tvarohem (nízkotučným nebo polotučným), tak bude Lučina určitě trochu vydatnější díky zakysané smetaně a celkově se živiny trochu "zahustí" odkapáním vody. Ale o žádnou energetickou bombu se nejedná, energeticky i živinově to bude podobné tučnému tvarohu, tak můžete zkusit zadat do sebekoučinku, aby to vycházelo. Případně lze připravit i z nízkotučného tvarohu, ale výsledek nebude tak jemný. Lučina vydrží v lednici poměrně dlouho, případně lze udělat z polovičního množství, takže ji určitě nemusíte jíst od rána do večera :)

07. 11. 2017 08:45

ragnara

recept neznám, ale hned dneska vyzkouším

07. 11. 2017 08:33

PerditaX

také si ji dělám - je to ňamka

07. 11. 2017 05:43

ajanka

tento recept znám :-)

06. 11. 2017 23:38

Hanuja

Tohle si určitě udělám.

06. 11. 2017 21:18

Slonik71

Zítra ji udělám

06. 11. 2017 20:08

sifaka

Vypadá to dobře a snadně.Jen potřebuju vysvětlení.Je tam napsáno na 10 porcí=že se s tím namaže 10 chlebů?Nebo je to na 10 jídel?
Jde o to, že si do pohankové kaše na snídani dávám 1/2 vaničky tvarohu.Je to recept, který jsem si udělala podle semaforků aby byl správně jako 20% a vyvážený na živiny.Tzn. když k tomu tvarohu přidám kelímek smetany, měla bych to cca na 3, max.na 4.jídla.Pořád zápasím s velikostí porcí ale když tak koukám na ten recept, jedla bych lučinu od rána do večera dva dny.Pokud jen na snídani, ty poslední dvě už by byly zřejmě ne moc chutné.Můžete mi prosím vysvětlit?Díky.

06. 11. 2017 19:30

DanaR

Lučinu téměř nekupuji, místo sýrů používám tvaroh.

06. 11. 2017 17:41

Bezinka4

Vyzkoušíme, uvidíme :-) ale určitě použiji nízkotučný tvaroh a jogurt místo smetany....

06. 11. 2017 13:18

Lenda26

Podobnou dělám z jogurtu a zakysané smetany, a pak se s tím polotovarem dá krásně kouzlit, do části nastrouhám červenou řepu, do části přidám lžičku medu a trochu ořechů a mám náplň do palačinek..

06. 11. 2017 12:48

Pbyrtusova

Jednoduché a dobré.

06. 11. 2017 10:10

dylen

určitě zkusím

06. 11. 2017 09:36

bessi

Lučinu nekupuju, radši si dám samotný tvaroh. Ale recept vypadá jednoduše a chutně, tak ho zkusím.

06. 11. 2017 09:30

dolevina

Kupovaná lučina mi připadne dobrá.

06. 11. 2017 08:40

paniLiba

Zkusila jsem z jogurtu a šlehačky :-) a nemělo to chybu, podle ohlasů níže musím zkusit i zdravější verzi.

06. 11. 2017 08:37

ifucikova

Díky za recept, vyzkouším. Podobně dělám lučinu z jogurtu, který smíchám buď se sladkou nebo zakysanou smetanou.

06. 11. 2017 08:32

lenkamarie

Děkuji za recept.

06. 11. 2017 08:18

bagi666

Nechává takhle vykapat jogurt :-)

06. 11. 2017 07:37

hajekrad

no možná je to bez soli, ale zase dost tučné. Tak nevím...

06. 11. 2017 07:22

Yogii

Zajímavé. Myslím, že v jednom typu kupované Lučiny není žádná sůl ani žádné konzervanty a dochucovadla, takže je taky "čistá".

06. 11. 2017 06:41

eva.ri

zajímavé, tak jednoduhé. určitě vyzkouším .-))

06. 11. 2017 05:55

babicka Eva

Je to velmi jednoduché, vyzkouším hned dnes,

06. 11. 2017 00:18

martashi

Podobným způsobem dělám jogurtovou pomazánku z řeckého jogurtu.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma