- Autor: KruntoradovaL
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 250 |
Vejce celé (syrové) | 4 |
Cukr vanilkový | 1 |
Boni tvaroh měkký | 250 |
Lupinová mouka | 250 |
Cukr moučka | 250 |
Energetická hodnota celkem: 16323 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 229,
Sacharidy (g): 324,
SAFA (g): 106,
Cukry (g): 271,
Vláknina (g): 73,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1632 kJ
Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 22.9, Sacharidy (g): 32.4, SAFA (g): 10.6, Cukry (g): 27.1, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu). Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán) Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.