TOPlist


Gravlax z lososa s koprovo-hořčičným dresinkem

  • STOB recept
  • Autor: Martin Pavek
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kopr15
Citronová šťáva15
Hořčice dijonská30
Losos průměr (syrový)500
Med15

Energetická hodnota celkem: 4687 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 17 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ

Bílkoviny (g): 22.6, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 3 SAFA (g): 3.4 Cukry (g): 2.6 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Na marinádu budete potřebovat: sůl 200 g, cukr 200 g, 20 ml citronové šťávy, divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list) Na dresink: kopr, citronová šťáva

Postup přípravy

Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Lososa obalíme ze všech stran marinádou připravenou ze směsi cukru, soli, citronové šťávy a divokého koření. Takto naloženého lososa zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 24h marinovat. Poté marinádu smyjeme, lososa osušíme a potřeme dresingem, který připravíme smícháním hrubozrnné hořčice, nasekaného čerstvého kopru, medu a citronové šťávy. Můžeme rovnou podávat nebo nechat ještě pár hodin naložené. Lososa krájíme na tenké plátky a servírujeme. Podáváme s kouskem pečiva a zeleninovým salátem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 11. 2017 06:01

babicka Eva

Vypadá to lákavě, ale syrovou rybu bych asi nesnědla.

05. 11. 2017 23:27

martashi

Moc zajímavý recept, nemůžu ho bohužel ocenit i chuťově, nemohu med.

16. 10. 2017 07:36

ifucikova

Zajímavý recept.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma