TOPlist


Kachní prso s balsamico omáčkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Saille
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí vývar (čistý)20
Ocet Balsamico18
Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí)180

Energetická hodnota celkem: 2306 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 20 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, balsamico

Postup přípravy

Jednoduchý recept pro jednu osobu - nesmírně chutný, ideální, když potřebujete jiné jídlo než má rodina. Já to už ale jen pro sebe nevařím. Rodina mi vždycky záviděla :) Osolené kachní prso dáme na SUCHOU rozpálenou pánev kůží dolů a vypečeme z něj tuk až bude kůže dozlatova opečená. Pak prso obrátíme a na vypečeném tuku dopečeme, aby bylo vevnitř růžové (vychází to cca 4 minuty z každé strany). Po opečení prso vyjmeme, do základu nalijeme 2 lžíce balsamica a 4 lžíce drůbežího vývaru. Zredukujeme na polovinu. Prso zbavíme kůže, nakrájíme na plátky a balsamicovou omáčkou přelijeme. Ideální je podávat je na salátě z listové zeleniny ochuceném právě touto balsamico omáčkou. Tuku bude ve výsledku trochu méně (kůže jde pryč), avšak více než na prsu bez kůže, protože v základu zůstane vypečený tuk.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma