- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Škvarky | 200 |
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1 |
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
| Droždí | 20 |
| Vejce celá průměr | 55 |
| Mouka žitná celozrnná | 150 |
| Mouka pšeničná hladká | 200 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 12054 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 162,
Sacharidy (g): 261,
SAFA (g): 72,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 603 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Umleté škvarky smícháme s kváskem,vejcem a hladkou moukou, mléko přidáváme podle potřeby a hustoty těsta, necháme vykynout. Rozdělíme na 20 stejných kousků, utvoříme placičky, opět necháme naběhnout a upečeme do růžova při 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






