TOPlist


bosáky - bramborové knedlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: oharek
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)750
Brambory vařené (nesolené)250

Energetická hodnota celkem: 3250 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 155 SAFA (g): 1 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 650 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 31 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Nastrouhané syrové brambory hodně vymačkáme přes plátýnko téměř do sucha - vodu necháme ustát a usazený škrob poté použijeme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Syrových brambor musí být 2/3 váhy a vařených 1/3. Poté trošku osolíme a přidáme škrob z vymačkaných brambor. Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v hrubé mouce a vaříme úměrně velikosti stejně jako bramborové.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma