TOPlist


Housky

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 70

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná chlebová150
Mouka ječná celozrnná50
Mouka pšeničná hladká50
Mléko polotučné (1,5 % tuku)150
Pivo světlé 10°100
Droždí sušené10
Žloutek (syrový)20
Slunečnicová semínka (nesolená)20

Energetická hodnota celkem: 4949 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 209 SAFA (g): 9 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 495 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 20.9 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl,kmín,

Postup přípravy

Mouku smícháme s ostatními ingrediencemi přidáme žloutek rozmíchaný ve vlahém mléce, důkladně propracujeme těsto, necháme ho vykynout do dvojnásobného objemu promícháme a opět necháme vykynout. pak rozdělíme na třicet kousků, nich uděláme válečky a z válečků spleteme houstičky. Necháme chvilku vykynout potřeme slanou vodou, popřípadě posypeme semínky ,kmínem,mákem - podle chuti.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma