TOPlist


Databáze potravin

Žloutek (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1220 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 25 g
  • Sacharidy: 2 g
  • SAFA: 6.7 g
  • Cukry: 0.3 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.14 g
Žloutek obsahuje téměř veškerý tuk obsažený ve vejci, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Dále je žloutek bohatým zdrojem bílkovin, vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Žloutek obsahuje sice vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Díky vysokému obsahu tuku je žloutek i bohatým zdrojem energie, konzumujte ho proto v příměřeném množství.

Náhrada

Při redukční dietě je vhodné upravit klasické recepty tak, že na jeden žloutek použijete více bílků, sníží se tak obsah tuku a energetická hodnota pokrmu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma