TOPlist


Hovězímaso v mrkvi

  • Uživatelský recept
  • Autor: hobitka70
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr551
Cibule58
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)6
Natur bujon HOVĚZÍ500
Máslo čerstvé20
Mrkev300

Energetická hodnota celkem: 4690 kJ

Bílkoviny (g): 115, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 26 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 1173 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 9.8 SAFA (g): 6.5 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 2.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření, bobkový list, skořice, hřebíček

Postup přípravy

Hovězí zadní si nakrájíme na proužky, cibuli najemno, mrkev na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso a prudce osmažíme. Osolíme, opepříme, dáme bobkový list, (hřebíček, nové koření - v síťce), celou skořici a zalejeme vývarem. Dusíme téměř do změknutí cca 2 hod. Pak na troše másla osmažíme mrkev a přidáme k masu, podlijeme a ještě půl hodinky dusíme. Podáváme s těstovinami či rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma