TOPlist


Rošťenec na houbách

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kat.Ch
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí roštěná (syrová)500
Meggle Smetana ke šlehání 30% 500
Cibule200
Houby sušené průměr100
Olej řepkový30

Energetická hodnota celkem: 11963 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 219, Sacharidy (g): 76 SAFA (g): 104 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2991 kJ

Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 54.8, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 26 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, tymián

Postup přípravy

Do horké vody namočíme sušené houby. V hrnci na oleji zprudka opečeme ze všech stran dozlatova osolené maso, poté jej dáme stranou a do hrnce vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, průběžně mícháme, než zesklovatí. Přidáme houby i s výluhem a snítku tymiánu, ode dna varečkou oddělíme případné připečeniny a vlijeme smetanu. Snížíme teplotu a necháme za občasného míchání cca 20 minut provařit, pak dochutíme, vyjmeme tymián a pokud chceme, můžeme omáčku rozmixovat. Před podáváním vrátíme do omáčky zpět na několik minut prohřát maso. Podáváme s přílohou dle výběru - výborné jsou špecle.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma