TOPlist


Databáze potravin

Olej řepkový

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 3710 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 100 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 50 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0 g
Výhodou rostlinných olejů je nepřítomnost cholesterolu a výhodnější složení mastných kyselin (až na výjimky, jako je kokosový tuk, palmojádrový tuk a palmový olej). Řepkový olej obsahuje jen malé množství nasycených mastných kyselin, velké množství mononenasycených mastných kyselin a je zdrojem i omega 6 a omega 3 mastných kyselin ve správném poměru. Řepkový olej má z běžných olejů nejvýhodnější složení a je poměrně stabilní při vyšších teplotách, je proto vhodný i na smažení. Tento olej můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma