TOPlist
Sledujte nás:

Králík na zelenině

Zpět
  • Autor: Skutky
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, sůl, pepř,

Energetická hodnota celkem: 1261 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 6, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjte, očistěte a případně i naporcujte. Slaninu nakrájejte na špalíčky a ty vložte na chvíli do mrazáku. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Nožem s ostrou tenkou čepelí dělejte do masa díry, které pak prošpikujte zmrzlou slaninou (lépe se s ní pak manipuluje). Krok 2: Zbytek slaniny nakrájejte na malé kostičky. Maso osolte, opepřete, zprudka orestujte v pekáči na kousku rozpuštěného másla a vyjměte ho na chvíli ven. Krok 3: Do výpeku přidejte nakrájenou zbylou slaninu, zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, až začne zlátnout. Ztlumte trochu plamen, přimíchejte rajčatový protlak a asi polovinu vývaru a vraťte do pekáče králičí porce. Přidejte asi 2 bobkové listy a na mírném plameni za občasného podlévání králíka duste asi 40 minut doměkka. Dobu berte spíše orientačně, záleží na stáří králíka i velikosti porcí. Krok 4: Sterilovanou zeleninu (např. Moravanka) slijte, okurky a cibulky nakrájejte úplně najemno. Když je maso měkké, přidejte i připravenou zeleninu a podle potřeby dochuťte trochou octa nebo nálevu ze zeleniny. Krok 5: Porce masa podávejte s dušenou rýží a bohatě přelité vzniklou omáčkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři