- Autor: Skutky
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora light | 15 |
Moravanka | 55 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 80 |
Rajský protlak | 5 |
Slanina anglická | 15 |
Česnek | 2 |
Cibule | 10 |
Králičí průměr | 100 |
Dochucovadla:
bobkový list, sůl, pepř,
Energetická hodnota celkem: 1261 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Krok 1: Králíka omyjte, očistěte a případně i naporcujte. Slaninu nakrájejte na špalíčky a ty vložte na chvíli do mrazáku. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Nožem s ostrou tenkou čepelí dělejte do masa díry, které pak prošpikujte zmrzlou slaninou (lépe se s ní pak manipuluje). Krok 2: Zbytek slaniny nakrájejte na malé kostičky. Maso osolte, opepřete, zprudka orestujte v pekáči na kousku rozpuštěného másla a vyjměte ho na chvíli ven. Krok 3: Do výpeku přidejte nakrájenou zbylou slaninu, zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, až začne zlátnout. Ztlumte trochu plamen, přimíchejte rajčatový protlak a asi polovinu vývaru a vraťte do pekáče králičí porce. Přidejte asi 2 bobkové listy a na mírném plameni za občasného podlévání králíka duste asi 40 minut doměkka. Dobu berte spíše orientačně, záleží na stáří králíka i velikosti porcí. Krok 4: Sterilovanou zeleninu (např. Moravanka) slijte, okurky a cibulky nakrájejte úplně najemno. Když je maso měkké, přidejte i připravenou zeleninu a podle potřeby dochuťte trochou octa nebo nálevu ze zeleniny. Krok 5: Porce masa podávejte s dušenou rýží a bohatě přelité vzniklou omáčkou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.