TOPlist


Příprava sóji

  • Uživatelský recept
  • Autor: Dieta-Davidek
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 14

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sójové kostky Bona Vita (v suchém stavu)100

Energetická hodnota celkem: 1200 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 0 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Základní věcí, pokud chcete zkusit pracovat s vegetariánskými pochoutkami. Sója je klíčová náhražka masa, obsahuje hromadu vitamínů a dalších podpůrných látek, včetně bílkovin. Sóju nejčastěji můžeme zakoupit v těchto podobách(pro prezentaci klikněte n

Postup přípravy

Do hrnce dáme 1 litr(u malého balení, u maxi plátků bude potřeba vývaru více) vývaru/bujónu a necháme přivést k varu. Jakmile se vývar vaří, přidáme sóju a hlídáme si 14 minut/20 minut u maxi plátků. Jakmile je sója uvařená, scedíme ji a pokud budete dělat omáčku, tak vývar můžete použít do omáčky místo vody. Poté, co sója vychladne, je za potřebí ji pořádně vymačkat od přebytečných tekutin – sója tím natáhne mnohem více do sebe chuť pokrmu, který připravujete. V případě, že chcete sóju dále smažit, je také dobré ji vymačkat pro lepší “kůrku“.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma