TOPlist


Brambory zapékané s krůtím masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: pupikmumik
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Zapečené brambory proložené vrstvou mletého masa

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí prsa průměr500
Brambory zimní750
Cibule60
Hořčice plnotučná 20
Sůl1
Mléko plnotučné průměr100
Oleje (všechny druhy)10
Koření průměr20
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 6228 kJ

Bílkoviny (g): 148, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 164 SAFA (g): 7 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1557 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

plnotučná hořčice, směs koření na domácí sekanou,sůl,pepř

Postup přípravy

Krůtí maso umeleme, osolíme,opepříme,přidáme koření na sekanou, vejce, plnotučnou hořčici,1/2 cibule-prohněteme Oloupané brambory nakrájíme na plátky, do zapékací misky dáme vrstvu brambor, na to vrstvu mletého masa a navrch opět plátky brambor.Lehce zastříneme oliovým olejem a zalijeme cca 1 dcl plnotučného mléka (místo smetany :-)) Pečeme v troubě přiklopené víkem cca 70-90 minut - až jsou brambory měkké.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma