- Autor: Martja
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Oleje (všechny druhy) | 12 | 
| Papričky chilli | 50 | 
| Rajčata Cherry | 400 | 
| Cibule | 150 | 
| Česnek | 15 | 
| Koření průměr | 10 | 
| Citrony | 100 | 
Dochucovadla:
Místo citronu samozřejmě použijte limetku a místo chilli nejlépe habaňero :o) Ingredience - salsa roja: - 1 cibule - 3 stroužky česneku - 400 g rajčat - 1 - 2 lžíce sušené papriky - 2 čerstvé papričky habanero - 1/2 lžičky římského kmínu (čerstvě n
Energetická hodnota celkem: 1603 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 9, 
                                                        Tuky (g): 14, 
                                                        Sacharidy (g): 57,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 36,
                                                        Vláknina (g): 11,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 200 kJ
Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Postup - salsa roja: 1.) do hrníčku dáme sušenou sladkou papriku (nejlépe chile poblano, ale stačí i naše klasická červená paprika) a přidáme trochu vody, tak aby nám vznikla hustá kaše 2.) rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky 3.) na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a nadrcený česnek 4.) přidáme na na drobno nasekané papričky habaneros, paprikovou kaši, římský kmín a osmahneme 5.) přidáme rajčata, limetkovou šťávu a oregano, vaříme cca 10 minut 6.) osolíme a případně dosladíme 7.) rozmixujeme ručním mixérem, v lednici můžeme skladovat cca týden
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









