- Autor: hejdinka
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna uvařená (nesolená) | 250 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
stroužky česneku: 2 ks čestvý koriandr: 1 KL petrželka: 1 KL římský kmín: 1 KL uzená paprika: 0.5 KL kukuřičná mouka: 1 PL olej sůl pepř
Energetická hodnota celkem: 1810 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 905 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat do vody trochu jedlé sody. Vodu slijeme, cizrnu necháme vychladnout a rozmixujeme. Do mixéru k cizrně přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, veškeré bylinky a koření. Vše rozmixujeme na kaši, kterou necháme 1 hodinu odležet v lednici. Podle potřeby můžeme přidat kukuřičnou mouku, aby směs lépe držela. Ze směsi tvoříme falafelové kuličky, které lehce potřeme olivovým olejem necháme upéct na plechu vyloženém pečicím papírem na 200 °C asi 25 minut dozlatova. Falafel můžeme také smažit ve větší vrstvě oleje dozlatova
Komentáře je možné psát až po přihlášení.