TOPlist


Hovězí na víně

  • Uživatelský recept
  • Autor: kacenka.3
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr60
Mouka pšeničná hladká3
Víno červené50
Bujón suchý stav3
Džem light průměr17
Brambory vařené150
Oleje (všechny druhy)5
Cibule30

Energetická hodnota celkem: 1440 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 4 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, prpř, koření na roštěnky

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepíme, dáme koření na roštěnky a obalíme v hladké mouce. Na oleji z obou stran krátce opečeme, pak maso vyndáme, na té samé pánvi osmahneme cibuli, vrátíme maso a zalijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu na mírném ohni dusíme doměkka (cca 1,5 hod.). Omáčku rozmixujeme, přidáme brusinky a dochutíme. Brambory rozšťoucháme s petrželkou nebo jarní cibulkou. Místo džemu patří 20g brusinek (140 kJ)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma