TOPlist


Hovězí na víně a zelenině pečené v troubě

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl4
Mléko polotučné (1,5 % tuku)100
Brambory pozdní600
Hovězí vývar (čistý)1000
Chléb kváskový60
Švestková povidla10
Rajský protlak40
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Cibule190
Víno červené250
Česnek16
Celer bulva170
Mrkev170
Hovězí maso zadní průměr (syrové)480
Olej řepkový16

Energetická hodnota celkem: 9122 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 240 SAFA (g): 22 Cukry (g): 58 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 2281 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 14.5 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 4.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, jalovec, rozmarýn, bobkový list, citron, hmotnost hotového pokrmu 1350 g, na 100 g 530 kJ, B 9, T 4,5, S 11,3, SAFA 2, Cukry 3,5, Vláknina 1,6

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme nahrubo. Zeleninu společně s masem dáme do mísy, přidáme rozetřený česnek, koření (celý pepř, jalovec, bobkový list, větvičky rozmarýnu) a zalijeme červeným vínem. Necháme v lednici naložené do druhého dne. Maso vyndáme na papírovou utěrku a lehce osušíme, osmahneme na oleji a vyndáme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, po chvíli přidáme i zeleninu (mrkev a celer) a opékáme. Přidáme na plátky nakrájený citron, lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme lžíci protlaku a povidel. Zalijeme vínem, vývarem (případně vodou) a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme přiklopené do trouby rozehřáté na 160°C. Lze zahustit nadroleným chlebem. Pečeme cca 2-3 hodiny, až bude maso měkké, dle potřeby v průběhu podléváme. Na závěr dochutíme a dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 06. 2019 11:58

klosa

Taky něco podobného vařím a všem nám to moc chutná

10. 06. 2019 07:07

ajanka

Tak něco podobného dělám a je to vždy dobrůtka :-).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma