TOPlist


Databáze potravin

Rajský protlak

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 460 kJ
  • Bílkoviny: 3.5 g
  • Tuky: 0.5 g
  • Sacharidy: 23 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 20.7 g
  • Vláknina: 3 g
  • Sůl: 0.3 g
Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Rajčata jsou významná především díky obsahu lykopenu. Protlak je oproti pyré více zahuštěný, energetická hodnota je proto trochu vyšší. Vyšší je však i chuťová výraznost, stačí proto použít menší množství protlaku. Některé protlaky bývají přislazovány cukrem, vybírejte raději protlaky bez přidaného cukru.

Náhrada

Rajský protlak můžete v přiměřeném množství použít např. pro přípravu omáček na těstoviny, kuskus apod. Nahradit ho můžete rajčatovým pyré nebo čerstvými rajčaty.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma