TOPlist


Databáze potravin

Brambory pozdní

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 330 kJ
  • Bílkoviny: 2.4 g
  • Tuky: 0.3 g
  • Sacharidy: 16 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 1.6 g
  • Sůl: 0.04 g
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma