TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hovězí s dýní a batáty z jednoho hrnce

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 180
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, jalovec, bobkový list, černý pepř

Energetická hodnota celkem: 7864 kJ

Bílkoviny (g): 128, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 230, SAFA (g): 13, Cukry (g): 126, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1966 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 31.5, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Připravíme si hrnec, který můžeme vložit i do trouby. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše oleje, po chvíli přidáme i na kostky nakrájenou mrkev a celer. Přidáme koření - jalovec, bobkový list, černý pepř a větvičku rozmarýnu. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Krátce opečeme, aby se maso zatáhlo, osolíme, přidáme protlak a podlijeme červeným vínem. Víno necháme krátce odpařit, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po hodině pečení přidáme na kostky nakrájené batáty a dále přiklopené pečeme. Po dalších cca 30 minutách pečení přidáme na kostky nakrájenou dýni (dýně hokkaido není třeba loupat) a pečeme ještě dalších 30 minut nebo déle, dokud není maso měkké. Doba pečení závisí na konkrétní troubě a velikosti kousků masa. Hmotnost hotového pokrmu cca 1970 g, 1 porce odpovídá cca 500 g.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 02. 2022 14:48
jsem ráda,že píši první recenzi je famózní recept. Jen jsem hovězí dělala 2:45, ale to záleží na mase. Moc to chutnalo celé rodině

Naši partneři