TOPlist


Databáze potravin

Víno červené

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 310 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 18 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.01 g
Víno obsahuje většinou mezi 8-13 % alkoholu, obsah cukru se velmi liší, závisí na odrůdě a cukernatosti hroznů. Víno obsahuje antioxidanty, které v našem těle působí příznivě, červené víno obsahuje vysoké množství zejména resveratrolu. Mírné požívání alkoholu není zdravotně nepříznivé, nepřekračujte však denní příjem 20 g alkoholu u mužů (cca 250 ml vína, 500 ml piva nebo 60 ml lihoviny) a 10 g u žen (cca 125 ml vína, 250 ml piva nebo 30 ml lihoviny).

Náhrada

Červené víno můžete občas v malém množství konzumovat, vhodnější jsou sušší vína, která neobsahují téměř žádný cukr. Ještě vhodnější je vinný střik, který má z alkoholických nápojů nejnižší energetickou hodnotu. Jako alternativa může také sloužit víno bez alkoholu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma