TOPlist


Databáze potravin

Batáty

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 270 kJ
  • Bílkoviny: 1.1 g
  • Tuky: 0.2 g
  • Sacharidy: 13.6 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 8.3 g
  • Vláknina: 2.5 g
  • Sůl: 0.09 g
Batáty neboli sladké brambory obsahují oproti klasickým bramborům vyšší množství cukrů. Jsou bohatým zdrojem provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Energetická hodnota a obsah cukrů je vyšší než u běžných brambor, batáty však můžete občas pro zpestření jídelníčku konzumovat.

Náhrada

Batáty můžete nahradit klasickými bramborami.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma