TOPlist


Databáze potravin

Cukr bílý (řepný, třtinový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1690 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 99.5 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 99.5 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0 g
Jedná se v podstatě o čistou sacharózu, a to v případě řepného i třtinového cukru. Cukr tedy slouží pouze jako zdroj energie a nepřináší do organismu žádné příznivé látky. Nevýhodou cukru jsou také kariogenní účinky (způsobuje zubní kaz). Konzumace cukru by se měla co nejvíce omezovat.

Náhrada

Cukr lze nahradit nízkokalorickými či nekalorickými sladidly.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma