TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Papriky plněné rajčatovou směsí se sardinkami

Zpět
  • Autor: myrtil
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Upravený recept na plněná rajčata podle kuchařky Basic vaření po italsku. Chystám se vyzkoušet i lilkovou variantu :) Místo čerstvých rajčat je možné použít krájená rajčata z konzervy, uvedené množství odpovídá jedné plechovce (cca 425 ml).

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý černý pepř, citronová šťáva, zelená petželka

Energetická hodnota celkem: 4661 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 110 SAFA (g): 14 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1554 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14.7, Sacharidy (g): 36.7 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 12.3 Vláknina (g): 8.3 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Zahřejeme troubu na 180 stupňů. Rajčata rozkrojíme, odstraníme šťávu s jadérky a pokrájíme je na kostičky. Papriky podélně rozpůlíme a očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut. Do směsi přidáme dvoje sardinky ve vlastní šťávě nebo v tomatě, promícháme, odstavíme. Přidáme strouhanku, parmazán, olivy, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Papriky vyskládáme těsně vedle sebe do pekáčku a lžící na ně navršíme směs - vzniknou jakési "lodičky". Můžeme podlít troškou vody, aby se nepřipalovaly, případně je péct na pečícím papíru. Pečeme cca 30 minut, dokud směs navrchu nezhnědne. Jako hlavní jídlo vystačí 1 porce k večeři, s krajícem celozrnného chleba případně i k obědu. Menší množství se dá využít i jako příloha k masu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři