- Autor: Ann99
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Ricotta | 250 |
Losos filety bez kůže (mražené) | 200 |
Hrášek sterilovaný průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 6475 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 197,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 2158 kJ
Bílkoviny (g): 31.7, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 65.7, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 4.7
Postup přípravy
Postup přípravy: Ve vroucí a osolené vodě uvaříme těstoviny do měkka. Z uvařených tagliatelle odebereme cca 200 ml vody a zbytek slijeme do umyvadla. Do druhého hrnce nasypeme hrášek, a vaříme ho přibližně 20 minut. Následně se pustíme do přípravy lososa. Rybu dobře osolíme a opepříme podle chuti. Pak ji položíme na rozehřátou pánev postříkanou olivovým olejem a opékáme z obou stran. Po opečení a vychladnutí z lososa stáhneme kůži a maso pomocí prstů natrháme na malé kousky a odložíme stranou. Následně smícháme ricottu s citrónovou šťávou, utřeným česnekem, nasekaným koprem a opepříme. Do hlubší vyhřáté pánve přidáme uvařený hrášek, připravenou směs z ricotty, kousky opečeného lososa a pořádně promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme odebranou vodu z těstovin, dokud směs v pánvi nedosáhne požadované krémové konzistence. Omáčku necháme vřít a pomalu do ní vmícháme těstoviny. Ještě horké tagliatelle naložíme na talíř, posypeme nastrouhaným parmezánem, čerstvým koprem a přidáme plátek citrónu. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.