- Autor: vlastovka
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 450 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Med | 50 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 50 |
Červená řepa | 300 |
Cibule | 60 |
Mrkev | 200 |
Energetická hodnota celkem: 6635 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2212 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Omytou a osušenou vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, které jen lehce naklepeme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a panenky na ní zprudka opečeme po obou stranách. Odložíme je bokem a každý kousek potřeme směsí získanou smícháním hořčice, koriandru, 2 lžic medu a lžičky soli. Oloupeme červenou řepu, cibuli a karotku, nakrájíme je na plátky a orestujeme krátce na zbylém oleji. Pak zeleninu vložíme do pekáčku, promícháme ji s balzamikovým octem a lžící medu, podlijeme 50ml vody, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 140°C. Když zelenina změkne (ca za 30 min pečení), odklopíme ji, navrch rozložíme opečené medailonky a odkryté pečeme vše společně ještě dalších 10 minut. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.