TOPlist
Sledujte nás:

vepřové medailonky na medu

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6635 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 108, SAFA (g): 31, Cukry (g): 81, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2212 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Omytou a osušenou vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, které jen lehce naklepeme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a panenky na ní zprudka opečeme po obou stranách. Odložíme je bokem a každý kousek potřeme směsí získanou smícháním hořčice, koriandru, 2 lžic medu a lžičky soli. Oloupeme červenou řepu, cibuli a karotku, nakrájíme je na plátky a orestujeme krátce na zbylém oleji. Pak zeleninu vložíme do pekáčku, promícháme ji s balzamikovým octem a lžící medu, podlijeme 50ml vody, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 140°C. Když zelenina změkne (ca za 30 min pečení), odklopíme ji, navrch rozložíme opečené medailonky a odkryté pečeme vše společně ještě dalších 10 minut. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři