- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 165 |
Sůl | 1 |
Rajčata | 120 |
Gouda 48% | 100 |
Cuketa | 200 |
Cottage 20% průměr | 200 |
Dochucovadla:
bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3632 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ
Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Goudu (nebo jiný sýr) si nastrouháme. Cuketu nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme vypotit. Po té zlehka osušíme papírovou utěrkou. Rajčata si také nakrájíme na kostičky. Rozšlehaná vejce smícháme s cottagem, většinou nastrouhané goudy, cuketou a rajčaty. Můžeme přidat libovolné bylinky dle chuti (např. oregano, bazalku, provensálské koření nebo petrželku). Nalijeme do pekáčku a posypeme zbytkem goudy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Podávat můžeme s celozrnným pečivem nebo jen tak na svačinu. Hmotnost hotového pokrmu cca 720 g, energetická hodnota ve 100 g = 500 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.