TOPlist


Králičí stehno z Merana

  • Uživatelský recept
  • Autor: myrtil
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapusta hlávková400
Brambory zimní600
Oleje (všechny druhy)10
Víno bílé suché100
Hořčice plnotučná (Hellmann´s)40
Česnek10
Cibule60
Králičí průměr600

Energetická hodnota celkem: 7398 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 152 SAFA (g): 25 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1850 kJ

Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 6.3 Cukry (g): 7.5 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Na ochucení masa je třeba sůl, mletý pepř a 2 snítky sušeného tymiánu. Králičí stehna odblaníme, omyjeme, osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a potřeme je ostrou hořčicí. V pekáčku rozpálíme olej a maso prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přilijeme víno, přidáme česnek a tymián, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 220 st. Dusíme asi 50 minut. Vypečenou šťávu scedíme. Podáváme s vařenou kapustou a brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma