TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Španělské ptáčky

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, hořčice

Energetická hodnota celkem: 13696 kJ

Bílkoviny (g): 201, Tuky (g): 237, Sacharidy (g): 71, SAFA (g): 107, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 3424 kJ

Bílkoviny (g): 50.3, Tuky (g): 59.3, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 26.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčíci. Na každý plátek dáme 1/4 vajíčka, kousek okurky a slaniny. Zarolujeme a pečlivě uvážeme nití. Na lžící oleje osmahneme 1 cibuli a špek (či slaninu), zároveň necháme na rozpáleném sádle zatáhnout ptáčky. Zalijeme do poliviny vodou, přidáme 1/2 kostky Masoxu a lžíci hořčice a necháme vařit. Po tak 45-60 minutách ptáčky vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme tmavou instantní jíškou. Než omáčka zhoustne, rozmotáme nit z ptáčku. Poté je vložíme zpátky do omáčky. Podáváme s rýží/knedlíkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři