- Autor: rakova
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 250 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 30 |
Oleje (všechny druhy) | 28 |
Vejce celá průměr | 58 |
Dochucovadla:
sůl podle chuti
Energetická hodnota celkem: 2322 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté listy čerstvého špenátu vložíme do vroucí vody a necháme asi 10 minut povařit. Mezitím si připravíme zásmažku: na oleji osmahneme cibuli a zaprášíme ji celozrnou moukou. Špenát slijeme (scedíme) a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zásmažku a přivedeme k varu. Dochutíme solí a česnekem, nakonec můžeme přidat vejce
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.