- Autor: nigge
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná hladká | 140 | 
| Máslo | 140 | 
| Žloutek | 20 | 
| Prášek do pečiva | 4 | 
| Ocet | 4 | 
| Sůl | 3 | 
| Jablka | 320 | 
| třtinový cukr | 40 | 
| Cukr průměr | 10 | 
| Koření průměr | 15 | 
Dochucovadla:
Více na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html
Energetická hodnota celkem: 8502 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 21, 
                                                        Tuky (g): 117, 
                                                        Sacharidy (g): 215,
                                                        SAFA (g): 57,
                                                        Cukry (g): 97,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Přísady na těsto (cukr tam nepatří, octu i vody je jedna lžíce, soli špetka) smíchámě buď ručně, nebo mixérem, vzniklou kouli dáme do ledničky alespoň na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka (zhruba 5 menších), smícháme podle chuti s cukrem a skořicí. Půlku těsta vyválíme od dortové formy, vytáhneme do krajů, propícháme vidličkou, naplníme jablky a překryjme zbylým těstem, které také propícháme. Pečeme na 165 stupňů 40 minut. Na konec poprášíme směsí skořicového a vanilkového cukru. (Můžeme plnit i tvarohem)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
díky, mám radost, že se povedl! :) Více ke koláčí a postupně i další recepty budou tady http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html :)
Teplota je samozřejmě 165 stupňu, byl tam překlep :)
Původní recept je na tvarohový, ale jablek je teď spousta, tak je musím zrpacovávat. Je opravdu vynikající, tak dejte vědět, když vyzkoušíte :)
MaSka
PS: co ta teplota pečení, že by rovnou ve slévarně?









