TOPlist


Apple pie

  • Uživatelský recept
  • Autor: nigge
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká140
Máslo140
Žloutek20
Prášek do pečiva4
Ocet4
Sůl3
Jablka320
třtinový cukr40
Cukr průměr10
Koření průměr15

Energetická hodnota celkem: 8502 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 215 SAFA (g): 57 Cukry (g): 97 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 21.5 SAFA (g): 5.7 Cukry (g): 9.7 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Více na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html

Postup přípravy

Přísady na těsto (cukr tam nepatří, octu i vody je jedna lžíce, soli špetka) smíchámě buď ručně, nebo mixérem, vzniklou kouli dáme do ledničky alespoň na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka (zhruba 5 menších), smícháme podle chuti s cukrem a skořicí. Půlku těsta vyválíme od dortové formy, vytáhneme do krajů, propícháme vidličkou, naplníme jablky a překryjme zbylým těstem, které také propícháme. Pečeme na 165 stupňů 40 minut. Na konec poprášíme směsí skořicového a vanilkového cukru. (Můžeme plnit i tvarohem)

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

28. 05. 2013 13:53

oazka22

dobrý den,super receptík koláč je v troubě už se těším :)

16. 02. 2013 20:31

jitume

těsto jako na babiččin mřížkový koláč s jablky nebo tvarohem jen mě děsí cizí slova aplle pie čekám zázrak a ono babiččino pečení

25. 10. 2012 22:49

nigge

Tak to jste měla superzdravý koláč! Záleží na tom, jak velkou máte formu, mně by se tam asi víc jablek nevešlo :)

24. 10. 2012 21:41

Zubla

Pekla jsem ze špaldové a žitné mouky, jablek dávám o půlku víc a příště dám snad dvakrát tolik. Ale jinak moc jednoduché a dobré!!!

15. 10. 2012 23:14

nigge

Dobrý den,
díky, mám radost, že se povedl! :) Více ke koláčí a postupně i další recepty budou tady http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html :)

14. 10. 2012 18:57

Cory98

Dobrý den, ten koláč je luxusní moc děkuji za recept :-)

05. 10. 2012 13:15

nigge

Dobrý den, právě jsem si všimla, že se sem dají přidávat komentáře, tak se omlouvám za pozdní reakci :)
Teplota je samozřejmě 165 stupňu, byl tam překlep :)
Původní recept je na tvarohový, ale jablek je teď spousta, tak je musím zrpacovávat. Je opravdu vynikající, tak dejte vědět, když vyzkoušíte :)

04. 10. 2012 10:50

menhet

Babosleťačky vědí, že mám moc jablek, tak pro změnu zkusím tenhle koláč :)

04. 10. 2012 10:05

music

hmmm,to bych mohla zkusit! vypadá báječně

04. 10. 2012 10:03

zorajs

No to je něco pro mě!!!!! Vyzkouším - díky za recept

04. 10. 2012 09:37

To voní rovnou z monitoru!!! Určitě vyzkouším. díky za zveřejnění
MaSka
PS: co ta teplota pečení, že by rovnou ve slévarně?

03. 10. 2012 20:27

Zubla

Vypadá moc hezky, asi ho zkusím nakombinovat tvaroh s jablky...

03. 10. 2012 19:20

Terrad

hm, tak ten bych si dala :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma