TOPlist


vepřová kýty s nádivkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: alemal
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka kuřecí prsní45
Žampiony250
Česnek40
Cibule250
Vejce celá průměr100
Vepřová kýta na řízky750
Oleje (všechny druhy)15

Energetická hodnota celkem: 8550 kJ

Bílkoviny (g): 163, Tuky (g): 132, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 53 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ

Bílkoviny (g): 32.6, Tuky (g): 26.4, Sacharidy (g): 8.4 SAFA (g): 10.6 Cukry (g): 4.4 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

bujon,hořtice, sul,pepř,kmín,červená paprika.

Postup přípravy

Nádivka:žampiony+cibulka+šunka+oliv.olej+čenek+vejce.Toto vše 10 min na panvi povaříme, cca 3 min před koncem vmícháme rozmíchaná vejce. Vepřovou kýtu odblaníme a uděláme do ní cca 5 hlubokých zářezů, které potřeme hořticí,pak sůl a kmín. a do každého zářezu dáme nádivku.Do pekáče dáme cibuli na kolečka, česnek,trošku hub a šunky,podlijeme zeleninovým vývarem,položíme maso s nádivkou a dáme do trouby na hodinku,často podlejváme. Jako příloha je výborná rýže.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma