- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 50 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 100 |
Dýně | 250 |
Brambory vařené | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, česnek, dijonská hořčice
Energetická hodnota celkem: 3480 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvaříme si trochu oloupaných brambor ve slané vodě a zvlášť povaříme oloupanou a na větší kostky nakrájenou dýni. Pokud máme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat a pečeme ji i se slupkou. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim uvařenou dýni a se šálkem horkého mléka a přiměřeným kouskem másla rozšleháme na hladké pyré. Podle chuti přisolíme, můžeme přidat stroužek rozetřeného česneku a pro pikantnější chuť i lžíci dijonské hořčice. Podávat můžeme samotné.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.