TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dušená mrkev

Zpět
  • Autor: Barnabas
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo50
Mrkev650
Mouka pšeničná hladká5

Dochucovadla:

sůl,cukr,citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 2814 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 69 SAFA (g): 20 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 17.3 SAFA (g): 5 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

mrkev očistíme a nakrájíme,osmahneme na másle a podlité trochou vody dusíme do měkka.Z trošky másla a kávové lžičky hladké mouky uděláme tzv.francouzské máslo a tím zahustíme šťávu pod mrkví.Ochutíme trochou cukru a citronovou šťávou,dosolíme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 07. 2020 21:12
Dušenou mrkev dělám často, zkusila jsem podle receptu nejdřív osmahnout na másle a je to fakt dobrota. :)

Naši partneři