TOPlist


Drožďové knedlíčky do polévek

  • Uživatelský recept
  • Autor: bosorkalesni
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr55
Droždí 42
Strouhanka100
Rohlík tukový průměr40

Energetická hodnota celkem: 2431 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 105 SAFA (g): 2 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 304 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 13.1 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na pánvi s malým množstvím másla rozpustíme 1 kostku droždí - musí to být dýl aby se rozvonělo. Mezitím si namočíme rohlík do vody. Do mísy dáme "rozňahňaný" rozmočený rohlík, droždí, vajíčko, trochu strouhanky, majoránku, česnek - kolik kdo má rád, pepř, sůl, špetku polévkového koření (nemusí být). Vše smícháme a tvoříme kuličky. Dohušťujeme strouhankou a i ve strouhance obalujeme, aby se nám to nelepilo. Knedlíčky se hodí do vývarů a do zeleninových polévek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma