TOPlist


Francouzská čokoládová pěna

  • Uživatelský recept
  • Autor: AveNikolas
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čokoláda hořká 70 % kakaa průměr45
Máslo15
Žloutek40
Bílek35
Cukr průměr5
Voda100
Destiláty (40 % alkoholu) průměr (Whisky, koňak, vodka, rum, gin, fernet)10
Banány20
Jahody20

Energetická hodnota celkem: 2367 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 32 SAFA (g): 20 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozpustíme s máslem, trochu ocukrujeme (podle chuti) a přidáme rum nebo jiný alkohol. Přilijeme vodu, vmícháme žloutky a necháme směs trochu zchladnout. Potom vyšleháme sníh z bílku a opatrně ho přimícháme do směsi. Ihned nalijeme do mističky a vložíme minimálně na dvě (lepší alespoň na pět) hodiny do lednice. Podáváme s ozdobou z oblíbeného ovoce (skvěle se hodí banán nebo jahoda).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma