TOPlist


Jablkové řezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: ditab
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka500
Pšeničná krupice60
Vejce celá průměr360
Vlašské ořechy180
Kakao „bez cukru”30
Citrony60
Cukr průměr250
Džem průměr100
Čokoláda na vaření průměr80

Energetická hodnota celkem: 16370 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 168, Sacharidy (g): 501 SAFA (g): 42 Cukry (g): 412 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 546 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 16.7 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 13.7 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, hřebíček, kakao, prášek do pečiva

Postup přípravy

Jablka nastrouháme a smícháme s 6 lžícemi krupičky, dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice. Utřeme 6 žloutků s cukrem, přidáme strouhané ořechy, trochu prášku do pečiva, kakao, skořici, hřebíček, kůru i šťávu z citronu, ztuhlá jablka zamícháme do těsta, nakonec přidáme 6 ušlehaných bílků. Nalijeme na plech a zvolna pečeme. Potřeme rybízovým džemem a polijeme čokoládou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma