TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablkovo skořicový koláč

Zpět
  • Autor: Ludmilat
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

0,75balíčku kypřící prášek, lžička skořice,

Energetická hodnota celkem: 11323 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 122, Sacharidy (g): 356, SAFA (g): 14, Cukry (g): 168, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 708 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři